torsdag 26 maj 2011

Förnyelsen blir av!

På föräldramötet i torsdags deltog 15 föräldrar. Föräldrarna var av delade åsikter men de flesta var överens om att orsakerna till skribaförnyelsen var vettiga och genomtänkta. De föräldrar som var tveksamma till förnyelsen var mest oroliga för konfirmationsdatumet. Eftersom de flesta föräldrar var för förnyelsen bestämde arbetsgruppen för skribaförnyelsen att förnyelsen blir av.

Föräldrarna hade många goda idéer och åsikter på mötet. Två av önskemålen kommer vi att fundera vidare på och med stor sannolikhet också att genomföra.

Det ena önskemålet handlade om att konfirmationerna skulle äga rum på sommaren. Och för oss passar det alldeles utmärkt att en av konfirmationerna äger rum på sommaren 2013. Kyrkoherden föreslog söndagen före midsommar. Antagligen blir det så att vi ordnar fyra konfirmationer 2013 (för de som är födda 1997): på trettondagen (för sportlovskonfirmanderna), på första och andra söndagarna efter påsk (för sommarkonfirmanderna) och en på söndagen före midsommar (valbar för alla).

Det andra önskemålet handlade om en träff för alla konfirmander efter att anmälningarna kommit in på hösten. Så att de inte skulle behöva vänta så länge före skriban börjar. Det här är alldeles möjligt och skulle t.ex. kunna vara en slags skribastartfest och introduktion till församlingens ungdomsarbete.

Nästa steg blir nu att skriva färdigt infon till skribabroschyren. Skribabroschyen skickas hem till alla församlingsmedlemmar som är födda 1997 i början av hösten. Sedan är det bara att anmäla sig :)

torsdag 19 maj 2011

Förberedelser inför kvällens föräldramöte

Ikväll är det dags för föräldramötet där föräldrarna till nästa års konfirmander får tycka till om skribaförnyelsen. En del som är förhindrade att delta har skickat mejl och det har kommit både ros och ris.

Vi hoppas att mötet ikväll och den här bloggen ska kunna fungera som möjligheter för oss att tillsammans förnya skriftskolan i Åbo svenska församling.

Efter föräldramötet ska arbetsgruppen samlas och diskutera hur vi ska gå vidare. Ska vi vända på kakan eller ska vi fortsätta som tidigare?