måndag 26 september 2011

Konfirmankonferens

Förra veckan deltog jag i en nordisk konfirmandkonferens i Sverige. Där träffade jag ett hundratal församlingsanställda som älskar att jobba med konfirmander. Vi lyssnade på föredrag, deltog i seminarier och utbytte tankar, idéer och erfarenheter.

Det var särskilt ett seminarium som gav mig vidgade vyer. Det var ett seminarium som handlade om Vadstena församlings ungdoms- och konfirmandarbete. Ett konfirmandarbete helt annorlunda än alla andra som jag någonsin stiftat bekantskap med. Läs mer på deras hemsida.

Även om jag inte vill göra exakt så som i Vadstena så gav seminariet inspiration att tänka ännu mera utanför den traditionella boxen. Och jag fick nya idéer som jag aldrig skulle ha vågat tänka om jag inte mött ungdomsarbetarna i Vadstena församling.

Inspirerad till tusen ser jag fram emot att planera skribaförnyelsen i höst!

tisdag 6 september 2011

Nu ska man anmäla sig till skriban 2012

I våras beslöt församlingsrådet att godkänna skribaförnyelsen och nu är det dags för den första årskullen ungdomar att anmäla sig till skriban som kommer att genomföras enligt den nya planen. Du kan läsa om skribaförnyelsens grundtankar här och anmäla dig till skriftskolan här. Vi tror att det förnyelsen kommer att göra skriftskolan ännu mera rolig och meningsfull för konfirmanderna. Välkommen med!