fredag 25 februari 2011

Tidsram för förnyelsen

Så här ser de grova tidsramarna ut för vår skribaförnyelse.

1. Förra församlingsrådet har redan tagit del av planerna i december 2010.
2. Christer Romberg och Linda Finnbäck ska skriva ett slutarbete på Novia där de kritiskt granskar förnyelsen. Detta arbete har redan påbörjats och ska vara klart på hösten 2011.
3. Det nuvarande församlingsrådet tar del av planerna tisdagen den 1.3.2011. En planeringsgrupp utses. Planeringsgruppen träffas ca 1 gång/månad
4. I februari/mars 2011 marknadsförs den här bloggen. Hit bjuder vi blivande konfirmander, konfirmandföräldrar, förtroendevalda, aktiva församlingmedlemmar, anställda i Borgå stift och övriga intresserade att delta i planeringen av skriftskolan.
5. I april skickar vi ut brev till nästa konfirmandkulls föräldrar med en inbjudan till en föräldrasamling i maj.
6. I maj berättar vi om förnyelsen i massmedia.
7. Torsdagen den 19 maj 2011 håller vi en föräldrasamling där föräldrarna får tycka till om förnyelsen. Mötet avgör hur vi går vidare med förnyelsen. (Edit 2.3. Eftersom församlingsrådet önskade att infon skulle gå ut så tidigt som möjligt så kan det hända att datumet för föräldrasamlingen ändras.)
8. I slutet av augusti skickas brev till alla ungdomar födda 97 med inbjudan till skriftskolan.
9. I början av september håller vi en infoträff om skriftskolan för ungdomarna och deras föräldrar.
10. I september anmäler man sig till skriftskolan via nätet.
11. Under vinterhalvåret 2011-2012 ordnas inga skribaträffar (eftersom tanken är att skriban ska starta med läger) och planeringsgruppen samt ungdomsteamet fortsätter att planera skriftskolan.
12. I januari 2012 ska församlingens nya övergripande skribaplan godkännas av församlingsrådet.
13. På sportlovet 2012 inleder den första skribagruppen sin skriftskola enligt den nya skribaplanen. Därefter startar deras församlingsintroduktion som pågår från februari 2012 till januari 2013 (då får de uppleva så gott som hela kyrkoåret). Sportlovskonfirmanderna konfirmeras i januari 2013.
14. I maj 2012 inleder resten av skribagrupperna sin skriftskola med festgudstjänst och därefter med sommaren skribaläger. Efter lägret startar deras församlingsinstroduktion som pågår från sommaren 2012 till mars 2013. Sommarkonfirmanderna konfirmeras under/efter påsken 2013.

1 kommentar:

  1. Tack för att du skrev ner tidtabellen. Bara vi lyckas hålla denna så kommer denna förnyelse nog att hända. Vi får hoppas och be för det för jag tror definitivt att den kommer att bli till välsignelse för framtida konfirmander.

    SvaraRadera